BIR GUN HERKES 15 DAKIKALIGINA BURAYA MOTTO YAZACAK /JUNE 2010

"fenomensin lan sen!"

24 Şubat 2010 Çarşamba

"Yeni Haşlayanlar için Fırında Makarna"

[evet sevgili çevre dostları, kitchen'ımız iftiharla takdim eder. altın olan her şey parlamaz'dan tüm fırın severler için geliyor "yeni haşlayanlar için fırında makarna". emine S.beder ve martha stewart eline su dökemez altın olancım.. altın olan her şey parlamaz'ı mutfakta yakaladık magazinliğiyle sözlerimi bitirirken iş bu post'ta sanal reklam uygulaması kullanıldığını da belirtmem gerekiyor :P]


pek sevgili DONEcan’ın kibar daveti neticesinde bu satırları size aktarmaktan kıvanç duyarım.


film, müzik, yemek ve aşk dörtlüsünden üçüncüsünü seçip saflarda yer almak istedim. bu seçimin nedeni benim 10 parmakta 10 marifet leziz mamalar pişirebiliyor oluşum değil maalesef. bilakis bu konuda ne denli beceriksiz olduğumu bilmenizi isterim. burada vermek istediğim mesaç: bakın ben bile yapabiliyorum. siz hayli hayli yaparsınız demek, bu konuda çekingen genç arkadaşlara gaz vermektir.

ayrıca geçmişte burada “oh ne leziz görünüyor” dediğim fotoyu iğrenç bulup beni yemek zevkleriyle döven arkadaşlar,

umarım, (fırk) umarım sizlerde beğeneceksiniz bu tarifi)


evet gençler hazırsak kaadı kalemi alalım malzemeyi sayıyorum;

300 gr makarna

150 gr süzülmüş garnitür

150 gr rendelenmiş kaşar

2 su bardağı yoğurt (sulandırılmış kese yoğurdu önerilir)

2 yumurta

Bir kaşık tereyağı

1 kaşık zeytinyağı

Tuz, baharat (karabiber yakışır, isterseniz kimyon, sarımsak tozu, fesleğen vs. koyabilirsiniz)

Süre:40 dk. (İstediğiniz malzemeden başlayamazsınız. Lütfen yapılışı takip ediniz)


malzeme listesini tam alamadıysanız, tekrar vericem listeyi, hatta yönetmenimden, reciden filan rica edelim alttan akıtabilir miyiz efenim malzeme listesini. evet. mersi.

malzemelere bakıp ben nasıl ölçücem 300 gr makarna, 150 gr bilmemne, o ölçülerde satılmıyor ki, olmaz bu iş demeyin. göz kararı kullandığım malzemenin miktarı aşağı yukarı bu. elinizdeki malzemenin kutusuna/şişesine/paketine bakın kaç gr diye, ona göre bi orantı kuruverin gari. her şeyi devletten beklemeyin yahu!


evet hazırsak öncelikle makarnayı bildiğimiz yöntemle haşlayalım, suyunu süzelim. makarnalar haşlanmaktayken boş durmayalım yoğurt ve yumurtaları bir kapta çırpalım. fırın tepsimizi bi kaşık zeytinyaayla yağlayalım. makarnayı, garnitürü, tereyaanı, tuzu, baharatı ve kaşarın 2/3ünü tepsiye döküp güzeeelce karıştıralım (kaşarın 1/3ünü bi kenara ayıralım). Sonra çırpılmış yoğurt-yumurta karışımını tepsiye dökelim. tekrardan bi karıştıralım. tepsiyi, 4 dk önce 200 dereceye ayarladığımız fırına verelim. kalan kaşar n’olcak diye bağırmayın lütfen. sakin olalım, panik yok! evet 50 gr rendelenmiş kaşarımız var elimizde. bu kaşarı biraz bekletelim. biraz daha eski kaşar olma yolunda ilerleyedursun.


makarnamız pişmekteyken biraz anlatiyim kendisini; makarnamız beşamel sosuyla yapılan fırında makarnaya göre daha hafif olucak. pehh makarna ne kadar hafif olabilir demeyin bi deneyin önce, “peeh” küçümseyerek alay etme için hiç uygun bi efekt değil onu da söyliyim ayrıca. yok ben hafif yemem derseniz bunun mayonezi var, hardalı var (ki kesinlikle bu makarnaya çok yakışıyor) sıkarsınız yemeğinizin kalorisine kalori eklersiniz diyorum. evet bakıyoruz fırınımıza henüz pişmemiş gibi görünmekte. pişmesini beklerken araya bi advetoryal alalım :


Hanımlar beyler,

sevdiğinize, dostunuza hedaye vermek istiyor ancak ne alsam acep deyü kara kara düşünüyor musuz? Bırakın düşünmeyi, banyosuyunun dükkanına bi uğrayın, bırakın banyosuyu sizin için düşünsün. Hatta bi meyl atın kendisine deyin “bana şöyle bi şey lazım yahut böyle bi şey ” o da size hedayenin feriştahını yapsın. Kendisini şu adresten bulabilirsiniz:

http://nesterens.pasaj.com/


evet efenim, tekrar birlikteyiz. bakıyoruz fırınımızdaki pişmiş gibi görünüyor. tepsimizi fırından çıkaralım eski kaşarı serpiştirelim üstüne. tepsiyi tekrar fırına verip 5 dk daha pişirelim, kaşarlarımız erisin, kızarsın.

sonra da tepsiyi çıkarıp, dilimleyelim. afiyetle yiyelim.



bu da dün akşamdan kalma bir dilim mam-mamızın amatör bi fotosu. henüz tepsideyken akıl edip çekemedim. dün akşam yanına tavuk buduyla çok leziz bi menü oluşturduğunu söyleyebilirim.

13 yorum:

dereotundannefretederim dedi ki...

ahahhaa valla sayın program sunucusu altyazılarda bi problem var, malzemeleri şimdilik alttan geçiremiyoruz idare ediverin gari :)) canlı yayında olur böyle şeyler

jewel dedi ki...

kaç yıllık yemek yapıcıyım, bi fırında makarna yapmak aklıma gelmiyor nedense. ellerine sağlık valla. bunu denemezsem gözüm açık gider. çok nefis görünüyo, ayrıca biz de yanına but isterik! :D

Eliza Doolittle dedi ki...

Ay altincan negzel yazmissin yahuu...Hem Done'mize opucuk, hem biZe yazdigin tarif ve tatli uslubun, hem banyokopugune opucuk, daha nooolsun :)

altın olan her şey parlamaz dedi ki...

2DONEcan;
reciyle bi konuş hallet artık şu alttan malzeme listesi akışını.

altın olan her şey parlamaz dedi ki...

2 civıl:
kaç yıllık yemek yappıcıdan bu lafları duymak negzel! deneyince düşünceni aliyim, olur mu?
sen çıtır fırını simidi yemeye gelince butlar seni bekliyor olucak.

altın olan her şey parlamaz dedi ki...

2 elizacım,
teşekkür ederim. albert hejin'den aldığın makarnalarla bi dene bakalım, beğenecekmisin.

UykusuZ dedi ki...

yemeee geliom ben.

Unknown dedi ki...

Yahu mis fırında makarnanın arasına beni de sıkıştırmışsınız yine.
ne güzelsiniz.

öperim sizi.

dereotundannefretederim dedi ki...

ben bişey yapmadım, altın olan yaptı (topu ordan oraya atma vol.2) :)

altın olan her şey parlamaz dedi ki...

2 DesicionS,
buyur gel, gelirken zemfira bacıdan bi kaç parça getirirsen şenleniriz :)

altın olan her şey parlamaz dedi ki...

2 banyosuyu;
bitiş jeneriğinde de sunucunun broşu banyosuyunun tükkandan diye bi yazı geçiyo :)

az bile kanımca. ben de öperim.

altın olan her şey parlamaz dedi ki...

2 DONEcan,
sayende şurda oluşan sinerjiye bak.

senle paslaşmak çok güzel.

dereotundannefretederim dedi ki...

Cok guzel laf ettin yahu :)