BIR GUN HERKES 15 DAKIKALIGINA BURAYA MOTTO YAZACAK /JUNE 2010

"fenomensin lan sen!"

1 Şubat 2010 Pazartesi

vivaaa bağımsız sinemaa!


film; ölüm ve sonrasının bilinmezliği ve ölümsüzlüğün bir bedeli olması üstüne kurulu.
kediyi merak öldürürmüş, bilinmeye karşı vardır topumuzun merakı.
tema ilgi çekici ve başarılı bu açıdan, kabul.
ancak kurgu ve akış için çok da başarılı diyemeyeceğim.
bu demek değildir ki film kötü, izlenmez, vakit kaybı.
gayet de merak icinde izlendi.

yarattığı hayal kırıklıklarını, yönetmen Korhan Uğur'un ilk uzun metraj filmi oldugunu gözardı etmeksizin değerlendirmeli.
adam oturmuş, güzel bir konu bulmuş, senaryolaştırmış, esprili diyaloglarla çeşitlendirmiş, yer yer germeye çalışmış, yer yer düşündürmeye.

en büyük kusuru bence ana konuyu çok derinlemesine işleyememiş, amacına yüzde yüz hizmet edememiş olması.
açık ve net şunu söyleyebilirim ki bu ve bunun gibi adamları daha iyi işler yapması için azıcık yüreklendirmekle de incilerimiz dökülmez.

az bütçeyle, çok kısa bir zamanda (15 gün) ortaya çıkan öldür beni, ayakta alkışlanası bir film değildir belki ama kutsal damacana gibi bir film için sinemaya giden insan topluluğuna çoktur bile.

"etrafımız boşluklarla doludur. tıpkı ruhumuz gibi. ve bu boşlukların nasıl dolacağına, insan, kendi karar verir."

6 yorum:

dereotundannefretederim dedi ki...

bi bakalım bakalım..

ama çok net söylüyorum ki en büyük sorunumuz şu: azıcık yüreklendirmek olayı.. bu fikrine padawan anakin gibi değil padawan obi van gibi katılıyorum.. incilerimiz çok cabuk dökülüyor bizim.

Adsız dedi ki...

canım benim ya, anakin birazdan gelir, zehirsiz yılan gibi sokar gider.

.../J/... dedi ki...

alayim bu hafta izlerim

yanniz son cumlenin Lev-hi mahfuz dan alinti oldugun soyleyebilirim dolayisiyla Kuran-ı Kerimden, buna benzer bi ayet var sonra detay yaparim...

yarin getirsene filmi

dereotundannefretederim dedi ki...

Dikkat bu yorum agir spoiler icerir!!

"Insanoglu bazen ardinda biraktigi guzeliklerin farkinda degildir..kendi icindeki boslugunu doldurmadan neden sorguluyosun bu koyun boslugunu"

Kamera tekniklerinin hepsini bilmem ama sanki Cok sey gostermeye calisirken biraz dagitmis. Atilla'yi arayan ozan'in kosusu, bastaki araba sahneleri, sonra,duygun geldigi ve dedenin arabayi izledigi sahneler.. Kurgu duz. Atilla'nin ozan'i biraktigi sahne mesela ama hemen yanina duygu'nun gidis sahnesindeki guzel baglantiyi da eklemek istiyorum "sen cikamadigin icin benim de kalmami istiyosun". Bence bu adam film cekmeye devam ederse bunlari halleder.. Bana oyle geldi. Cunku filmin basi ile sonrasi arasinda kotuden iyiye bir gidis var. Son olarak muzikleri de bi hic yokmus gibi bi de acaip yuksek kullanmis.diyaloglar gibi. O buyuk laflarin yaninda truman show'daki reklam sahneleri gibi egreti diyaloglar. Tek fark burda normaldi, ama truman'da kasten..


En cok da neye bittim peki: rakilari toku$turduktan sonra agzina goturmeden once masaya dibini vuran ozan'a :) sinemadaki bir ilk bu. Hep yaparim da bunu gorunce boyle bi sevindirik oldum..

Filmden totoloji ko$esi: "cikistan ciksaydin cikmis olurduk"

Adsız dedi ki...

ya sen nasıl bir şeysin?
abi filmi ne zaman buldun, nasıl buldun, hop dedik ayhann yaaaa.

hayır bu gidişle mezun olmaya hak kazanacaksın ama en sevdiğim öğrencimi göndermemek için elimden gelen her türlü itliği yapabilirim:)

dereotundannefretederim dedi ki...

bazen acaip bi merak kaplıyor içimi.