BIR GUN HERKES 15 DAKIKALIGINA BURAYA MOTTO YAZACAK /JUNE 2010

"fenomensin lan sen!"

22 Ağustos 2010 Pazar

okuduklarımızı anlayalım vol.3

selam herkes.

mfö'yü bilirsin. sahnedeki sıraları da aynı olmakla birlikte, soldan sağa: mazhar fuat özkan (meraba ben sıralamayı yanlış bilen insan).. çooohk yakışıklı birisiiiiiğğ ! (meraba ben grubu tek kişi sanan insan).. (tekrar meraba, ayrıca ben emefö'yü, mefeö olarak okuyan insan)

mazhar alanson, ölünce ağlayacağım 2-3 müzisyenden biri. burda güzel bi şey söylemeye çalıştım, gecinden versin tabi.. çok başka biri. aziz fuat güner de mfö kadar olmasa da iyi bir üçlü. gerçi en son bülent ortaçgil konserinde hazırlıksız yakaladık, pek çalışmamıştı şarkısına ama olsun. özkan uğur'sa bunların sahnede en sapıtanı. "sahnesi çok iyi" demeden müzik yazısı yazılır mı hiç!


şimdi, onların çok da bilinmeyen bir şarkısından bahsedeceğim. "bu sabah yağmur var istanbul'da" birçoğunuz ilk kez duydunuz diY miĞ? ahahha ulan bazen böyle yazılar görüyorum, yer misin yemez misin eşek sudan gelmesin hiç! mükemmel bir insansın ya bir tek sen keşfettin evet. koçum benim.

neyse.

şarkı "yalnızlar garı".. pek çıkmaz bir yerlerde. şaşırtıcı şekilde 2-3 konserine gitmiş olmama rağmen, hiçbirinde söylemişlikleri de yoktur. lakin bence en iyi 3 mfö şarkısından biridir. böyle dedim diye, sakın diğer 2'sini sorma.. şimdi aklıma gelmedi. ama böyle "en iyi üç şarkısından biri" diyince daha iddialı görünüyor.


hadi play'e bas, oturmaya mı geldik:


hemen okuduklarımızı anlayalım'a geçelim:

"sensizliği bitmedi gecelerimizin farkına varamadım rütbelerimizin dervişler devran ederken gecelerde ben toy bir mehtap kelimeler birer varsayım ana yalnızlar garındayım"

>>'sensizlik' yanyanayken de yaşanır azizim. ve bunu sadece bilmek zorunda kalanlar bilir.. vardır ama yoktur. burda o var işte. bir türlü olmayan bir şeyler var. hüznün en sevdiği kardeşleri burda: geceler, yalnızlar ve varsayımlar. daha ne olsun ulan!


"evden sokağa zorlanmış kızgınlıklarım de hele kurbanım ne olacak halım çocuklarım, karım, kağıt, kalem, gitarım için onca çileye katlandım ana yalnızlar garındayım"

>>katlanmaz mı be insan! her şeye rağmen katlanır. kavga edersin, olmayacağını bilirsin, gitmeye teşnedir ama katlanırsın. sen ayrılsan da, dünyanın en haklı insanı olsan da, o anda dünyanın en haklı insanı, hiçbir hata yapmamış insanı olmak istemezsin. sadece yanında olmak istersin işte. burda biraz şive yapmış, kafama yattı, hoşuma da gitti. arabesk yavşaklığı dersen ağzımı bozarım. lütfen.

"sensizliği bitmedi gecelerimizin farkına varamadım aile çay bahçelerinin radyasyon bulutları geçti gecelerden ben toy bir mehtap kelimeler birer varsayım ana yalnızlar garındayım"

>>ulan şarkının sonu geldi hala sensizlik diyor.. sen nasıl kadınsın be! ve -bence- en acıklı kısmı burası: aile çay bahçelerinin farkına varamamış bir birliktelik! bu nasıl hüzünlü bir farkındalık be üstadım! nazlı yar, sana yar olmamış, olamamış.. o, kesintisiz neş'e kaynağı çay bahçelerinde tek bir oralet bile içememişsen tastamam olmaz ki o hayat! eksik olursun. yalnızlar garı'nın demirbaşı olursun..


işte bir okuduklarımızı anlayalım köşesinin daha sonuna geldik pek möhterem okuyucular. 70 milyonsunuz di mi lan? eksik yok di mi? aferin..

herkese kendince "aile çay bahçesi huzuru" diliyorum.
lekesiz.
sınırsız.
bol oraletli.

öptm kib bye.

6 yorum:

mor dedi ki...

ben bu sarkinin hep "radyasyon bulutlari"nda seyirtmisimdir,ah iyi ki okudugunu anlatiyosun dancagzim,bicok seyi kacirmisim bak!

yalniz ne de meraklisymissiniz bu aile cay bahelerinin te alaam. o zaman burdan tüm aile cac bahcelerinin farkina varmak isteyen insanlar icin kordinat dösüyorum;iznik! bu iste bir numaradir eksiksiz 70 milyonum! gidin oraya,gölün etradinda yüzonbin tane yan yana siralanmis "aile cac bahcesi" göreceksiniz. bunlarin hepsinin bi karekteri var,artik onlarin da siz farkina varirsiniz.

resmen senin araciliginla yetmis milyona seslendim,ilk defa. dan sen nelere kadirsin!

dereotundannefretederim dedi ki...

mor aslında ben "okuduklarımı anlayayım" demek istiyorum, böyle yazmadan anlamıyorum ben :P

sen ne zaman istersen 70 milyon gibi hatrı sayılır kitleme, buradan seslenebilirsin. hem de 15 dakika değil istediğin kadar. torpil yapıyorum, mutfakta tanıdıklarım var çünkü..

aile çay bahçesi'ne bayılmiyim de diskoya bara mı bayılıyım teyaalllaaamm sonra yok biz efendi adam severiz!

.../J/... dedi ki...

off ya sozler harika ama muzik bayik birader ondan kacirmisim ben bu parcayi ii oldu
mazhar candir, cikardigi tek kisilik album ise benzersiz bire solendir.

yerle gok arasinda bir yerde

sen beni tanimazsin
severim de soylemem

sen beni uzak sanirsin
bilirim soz dinlemem

dereotundannefretederim dedi ki...

J aslinda 2-3 farkli versiyonu, daha sozlere uygun muzikleri var ama enteresandir ben bu elektrolari sevdim.. Tabi bu konuda ustad sensin :)

Ful yaprakları dedi ki...

mazhar alanson - mazhar olmak..
özenle işler her şarkının hikayesini.

dereotundannefretederim dedi ki...

Ful yapraklari: ve biz onun hastasiyiz.

Daha cok hikaye yazmali.