BIR GUN HERKES 15 DAKIKALIGINA BURAYA MOTTO YAZACAK /JUNE 2010

"fenomensin lan sen!"

13 Temmuz 2010 Salı

okuduklarımızı anlayalım vol.1

selam herkes,

evet artık devamını getirmeyeceğimiz bir köşemiz daha var: okduklarımızı anlayalım.

(yazının en altında link var hacı, bas play'e öyle oku)

bu köşede şarkı sözlerine parmak basıcaz. evet yemediğimiz halt kalmasın diye bunu da yapıcaz.. edicez yapıcaz diyerek sırf köşesinin devamı için J'i de olayın içine çekmeye çalışıyorum.

ilk konuğumuz: mirkelam ve kargo birlikteliğinin ilk meyvesi "yollar". J geçen ay bu şarkıya dikkat çekmiş ve varlığından sual olunmaz müzik kulağından bize bildirmişti: aşkı cezbeder kekik kokusu

hemen şarkı sözlerine geçiyorum:

"bu yollardaki geçen çizgiler
gidilen yeri bize gösterir
şu alnımdaki duran çizgiler
akılsız başa ceza kestirir"

evet bu paraĞrafta şair negzel demiş di mi: izler önemli diye.. izler çok kötü evet katılıyorum. anı da iğrenç bi şey. zaten mutlu anlarını ne kadar hatırlayabiliyorsun ki! dur durak bilmeden üzülmüş gibiyim geriye baktığımda. bak şimdi ota boka ne kadar çok güldüğümü hatırladım ama "çok" gibi gelmiyor işte.

sözlere devam edelim;

"yine bindim arabama
öyle hızlı gidiyorum ki
geride kalır aynada
hızla geçer tüm gerçekler"

şair burda saçmalamaya başlıyor aslında. kime seslendiğini de anlamadım zaten. keşke o kadar kolay olsa. binsem ben de, hızlansam. o "tüm gerçekler" kullanıyorken arabayı, geride kalmıyor işte.. etraf değişiyor, kaçtıkların değişiyor.. yeni yalanlar.. eski sevgili, eski arkadaş, eski aşk.. aynaya baktığımda hep bana bakıyor. e biri bakarken de soyunamıyorum ben, çıkaramıyorum üzerimden, kaçtığım yalanlarımı..

"hep ayrılık mı dedim diye
bir şarkı cd çalarda
anlatır senin şu aşk zikzaklarını bana"

diyor ki "hep ayrılık mi dedim" diye bir şarkı varmış. hemen gugılladım yok öyle bir şarkı. bulan varsa bana söylesin. ama yok. aşk zikzaklarını anlatacak diye böyle şarkı sözleri uydurulmaz. tamam mirkelam candır, klip çok feci güzel olmuştur, kargo'yu severiz renklerin içindeeee ama olmadı bu. neyse en azından söylenişi güzel ama bu bölümün.

"yollar yollar beklediğim
yollar yollar içinden geçer
yollar yollar terk ettiğim
yollar yollar asfalt kader"

ahhh işte beni bitiren kısım.. içimden geçen yollar. terkettiğimi sandığım.. ne acı di mi hacı? ya bak çok üzgünüm ama hala şebek gibi kelime esprisi yapmaya çalışıyorum. bakmayın görmeyin inanmayın bu gülüşlerime olm. sevgilisi öldürülmesin diye nefret ettiği bir adamı sevdiğini söyleyen hülya koçyiğit'im ben, şen kahkalar içinde.. gülüş aynı o gülüş. yahu bu köşe çok sapıttı bence. okuduklarımızı anlayalım dedim ama okuduklarınızı çok saçmaladım. neyse ben bunu anladım yapacak bir şey yok. madem buraya kadar okudun bitir bari lan. (ben de senin bu arada:)

neyse işte diyorum ki gerçeklerin tokat gibi yüzüne çarptığı o gün var ya, bir gün mutlaka geliyor. sen ne kadar görmezden gelirsen gel, o seni buluyor. kendini hazırlama palavralarına değinmiyorum bile.

"aşkı cezbeder kekik kokusu
bir zaman sonra camda yağmurlar
inşallah bir gün geçmişi siler
akan yaşları şimdi silecekler"

şair burda sanki bir yer var diyor, kekik kokuları içinde, aşkı cezbeden bir yer.. ama orası da yok lan. gugılladım ama yok. gerçi tam olarak nerede yetiştiğini de bulamadım bu kekiğin. bilen varsa beri gelsin çay koydum.. ama kekik hamilelerde düşük yaptırabiliyormuş. oha dedim. ofisteki hamilemize canımız kanımız arkadaşımıza ilettim konuyu. bak şarkı diyip geçme, hayat kurtarıyoruz lan burda..

neyse.
daha fazla uzatmadan şarkıda da dediği gibi "inşallah bir gün geçmişi siler". o gün gelsin hiç gitmesin.

eternal sunshine of the spotless mind diyerek huzurlarınızdan ayrılıyorum.
öptm kib bye







6 yorum:

C3Moi dedi ki...

"aşkı cezbeder kekik kokusu
bir zaman sonra camda yağmurlar
inşallah bir gün geçmişi siler
akan yaşları şimdi silecekler"

.........

dereotundannefretederim dedi ki...

güzel şarkıymış :)

pippi haşmet dedi ki...

Ben sevdim bu seriyi :)

dereotundannefretederim dedi ki...

sayın pippi ciydiyseniz devamını çekeriz, ciddi olsanız iyi olur, yok ciddi değil de ironi yapıyorsanız ben devam ettiğimde yine aynı saçmalıklara maruz kalacaksınız. izlemem kardeşim banane diyemezsin bi de

pippi haşmet dedi ki...

ciddiyim valla aa malzeme bol nasıl olsa, malzeme sıkıntısı da olmaz hem. süper bence.

.../J/... dedi ki...

sen istersin de ben yapmaz miyim kardesim? okuduklarim ve anladiklarim kolen olsun :P