BIR GUN HERKES 15 DAKIKALIGINA BURAYA MOTTO YAZACAK /JUNE 2010

"fenomensin lan sen!"

26 Temmuz 2010 Pazartesi

kitchen da biri va!

sirketimizin citir ve de aramiza yeni katilan genc kizlari J abi J abi diye pesimden kosuyorlar :) Allahim dedim herkes mi cazibeme kapilir kesin bir drink icin disari cikma teklifinde bulunacaklar derken ne dediler begenirsiniz: Cumartesi sabah hep beraber kahvalti yapacagiz ofiste, siz de yumurta getirin lutfen!

Yaa ben yumurta gibin bi adamim dedim ki bunlar baska neden benden yumurta istesinler ki? Peynir domates, biber dururken peh!

Neyse biraz gecikmeli de olsa herkes toplandi mutfakta tabi basrolde J, aldim elime spatulami, giydim soul kitchen onlugumu gectim ocagin basina bakalim neler yapmisiz:

 efendim bu onluk bizim blogun ayricaligi sadece blog yazarlarinda bulunan bir nisane!dostlugun ve sevginin gucunun simgesi. Bu dunyaya niye geldik diye dusunenlere kisa bir cevap: sevmek ve sevilmek icin!



Esasinda ben bu omlet isini daha bol malzeme ile yapiyorum, mesela mantar vazgecilmezimdir. Ama tamammen zevkinize kalmis misal sarkuteri urunlerini seviyorsaniz onlardan da harika bir karisim yapabilirsiniz. Biz bu seferlik taze dalindan kopmus domates tase kasar ve azicikta renk ve koku versin diye taze nane kullandik (oky uzerine iyilik saglik ama bu omlet dere otuyla harika oluyor, sırf senin icin malzemelerde degisiklik yaparak naneyi dahil ettim:P). Peynir cesidi de zevkinize kalmis mozzarella olabilir, cheddar olabilir parmesan olabilir veya hastasiysaniz danish blue bile olabilir.

Bu da diger tezgahta beceriksiz kizlarimiz tarafindan hazirlanan sogusumuz ! Ben zemane kizlarina uzuluyorum bunlar evlenip nasil ev islerini halledecekler!

Efendim bu da yumurtamiz, icine kuru nane ve kekik katarak cirpilmis hali. isteginize gore kori vb diger baharatkari da koyabilirsiniz.

Gerci omletten ziyade krep e benziyor benim yaptigim ama olsun caktirmayin. Yumurta bir kepce yardimiyla kızgın tavaya yavasca dokulur. hafif pistikten sonra uzerine malzemeler konmaya baslanir. peynir...


domates ve yesillikler

akabinde peynirin erimesine yakin omlet ikiye katlanarak sekil verilir peynir iyice eridikten sonra omletin uzerinde biraz daha peynir ve yesillik koyularak servis edilir


Evet ve soframiz.

Soldaki tabak benim, hepsini yedim! Sag ondeki tabakta ise İzmir kahvaltilarinin vazgecilmezi boyoz.

Cok yakinda evlere servisimiz baslayacaktir. (motorcu bir eleman ariyorum tanidik A2 ehliyetli arkdasiniz varsa cv sini bi zahmet bana ya da oky iletiverin canim)

Soul Kitchen
Damak Tadinda Zor Nokta

8 yorum:

UykusuZ dedi ki...

afiyet şeker bal

dereotundannefretederim dedi ki...

olm sen ne adamsın yea!

bildiğin omlet dememişsin ruhunu katmışsın kardeşim.. hele o "mantar vazgeçilmezimdir" tavırların yok muuu ben de çıtır olsam valla billa J abi Ja bi diye peşinde ayrılmam. bu arada kızlarımızı inşallaa blogumuzdan haberdar etmişsindir. şeyapmasınlar öyle gelsinler tağbi, iletişim bilgilerimi hiç çekinmeden arkadaşlara ilet güzel kardeşim.. sen olmazsın yeri gelir Oky oky felan diyebilirler yağğnii..

dereotu olmaz kardeşim bak iyi etmişsin hem.. valla olmaz.. bak ant verdim ki olmaz. nane iyidir.

ayrıca senin bu yemekler hakketen "damak tadında zor nokta" oluyor.. ben yapsam "damak tadında kör nokta" olur :))))

dereotundannefretederim dedi ki...

ayrıca önlük de yakışmış.. bende şapkası da var sende de var mı :p

.../J/... dedi ki...

telefon nümeronu verdim 3 vakte kadar seni ariyacaklar, bigun seni de bekliyorum istedigin yemegi sececeksin onu pisiricem sana, soylemesi ayip cumartesi gunu de universiteden arkadaslar vardi mangal yaptim onlara da Levrek mmmm mis :P

dereotundannefretederim dedi ki...

telefonuma sadece kandil mesajı geliyor olm, kime verdin numaramı müftülüğe mi?

dereotundannefretederim dedi ki...

bi şey daha dicem, abi kendin pişirip kendin mi yedin onu yoksa diğerlerine de yaptın mı?

Adsız dedi ki...

karnım acıktı haaa:))

.../J/... dedi ki...

olm eski calistigim sirkete bi hat almistik meger nümero muftulugun eski nümerolarindan biriymis bilhassa ramazan ve kurban doneminde ratingimiz artiyordu hocam su caiz mi, bu caiz mi, tum telefonlari bana bagliyorlardi arkadaslar:

*selamun aleykum hocam
* aleykum selam yavrim
* hocam benim hanimda bir sogukluk problemi var bunun icin en caiz yontem hangisidir
* Allahin dedigi olur yavrim

o degilde ben kendime musluman bi adammisim gibi hareketler yapiyorsun olmuyor ilk once arkadaslarima kardeslerime yedirdim akabinde en sona ben yedim.

3 aylar hayirlara vesile olur insallah hepimiz icin...